Dansk Service har erfaringen og maskinerne til at klare alle beskæringsopgaver elegant, effektivt og på den rette tid på året​

​Beskæring og fældning af træer og buske

Havens træer og buske skal passes og plejes, hvis du gerne vil være sikker på, at de udvikler sig på en tilfredsstillende måde. Hos Dansk Service har vi mange års erfaring med beskæring og fældning af træer og buske.

Vi løser opgaver for både privatpersoner, erhvervskunder og boligforeninger, der har brug for hjælp til at sikre en flot beskæring eller en fældning af et eller flere træer på grunden. Vi holder selv til i Kolding, og derfor løser vi særligt mange opgaver i vores eget lokalområde omkring Vejle og Fredericia.

Derudover kører vi også gerne til Odense, ligesom vi også gerne tager turen op til Aalborg. Vi dækker hele området fra Kolding til Aalborg, og vi kommer derfor også gerne forbi dig, hvis du bor i Horsens, Aarhus eller et andet sted på ruten. Bemærk, at den ekstra transporttid naturligvis ikke koster ekstra.

Giv dine buske og træer optimale vækstbetingelser

Med vores omhyggelige beskæring kan du sikre, at træet eller busken får sunde og optimale vækstbetingelser, således at træet eller busken former sig smukt i de næste mange år. 

Vi har både erfaringen og maskinerne til at klare alle beskæringsopgaver på elegant og effektiv vis, og vi har en stor viden om, hvornår de forskellige planter, buske og træer skal beskæres i løbet af året.

Vi tilbyder for eksempel beskæring af:

Syrener

Figentræer

Æble- og pæretræer

Valnøddetræer

Blommetræer

Lavendler

Roser

Derudover tilbyder vi også fældning af træer, der skygger på din grund, eller som har vokset sig alt for store.

Kontakt os og indhent et tilbud på beskæring og fældning

Kunne du tænke dig at høre mere om vores arbejde i forbindelse med beskæring og fældning af buske såvel som træer, har du nogle spørgsmål omkring, hvornår dine buske eller træer skal beskæres, eller ønsker du at indhente et uforpligtende tilbud? Så tag endelig kontakt til os. 

Du skal bare ringe til os på telefon 70 20 27 03 for en indledende dialog eller skrive til vores e-mail info@danskservice.dk.

​Syren beskæres:

Hvis der udgår flere skud (stammer) fra samme basis kan du beskære efter, så højden reduceres. Men hvis du tager for meget, kan planten reagere med rodskud og udebleven blomstring, afhængig af om den er rodægte. At være rodægte betyder at syrenen vokser på sin egen rod og ikke er podet. Podede planter derimod tåler ikke hård beskæring så godt og reagerer med rodskud, fra roden, der ikke ligner dén syren du kender. Hvis du er træt af planten er det måske eneste løsning at forsøge?

Det normale beskæringstidspunkt er lige efter blomstring. Ældre grene, der fjernes, skæres ved basis. Denne løbende bortskæring af større stammer er med til at holde planten i god vækst og blomstring. Der bør maksimalt fjernes 1/3 af planten ad gangen.

Figentræ beskæres:

Sidst i juni stopper man årets tilvækst efter 4.-5. blad på de grene, som bærer frugt. Det er de grene, som man efter løvfald fjerner.

Sidst i september fjernes på skud fra indeværende år alle ansatte frugter, som ikke kan nå at modne, og som større end en ært.

I oktober bindes skud fra indeværende år op, hvis det er et espalier. Det er de bitte små frugter på disse skud, der giver frugt næste år.

Efter løvfald sidst i oktober/først i november eller i marts-april skæres de skud, som har båret frugt, tilbage til et øje og vil så skyde et nyt skud i foråret.

I hårde vintre kan figen fryse helt eller delvis ned, men den vil ikke gå ud. Det er en god ide - ikke mindst på friland - at vente til foråret med at beskære, da man så kan tage højde for, hvor meget figenbusken evt. er frosset tilbage. I marts til april fjernes også evt. skud, som er blevet vinterbeskadiget, og der kan udtyndes om nødvendigt. Ved beskæring i foråret kan figentræet »bløde« noget, men det har ikke den store betydning.

Æble- og pæretræ beskæres:

Beskæring af æbletræet giver den bedste høst

Uanset om du har et nyt eller et gammelt æbletræ, kan du hjælpe træet med rigtig beskæring. Det former nemlig træet, så det bliver både smukt at se på og i stand til at udvikle, så mange perfekte frugter som muligt.

Æbletræer skal beskæres hvert år

Beskæringsarbejde er en fortsat proces, der vedligeholder træet år efter år. Tidspunktet kan diskuteres, men er ikke afgørende for succes. Men det er en dårlig idé at beskære kraftigt i blomstringsperioden. Efterårsmånederne og det tidligste forår er gode tidspunkter.

Beskæringsarbejdet er nemt klaret, når du har plantet et nyt æbletræ. Kort skuddene af med cirka en tredjedel af deres længde, og læg derefter saksen på hylden de næste to-tre år, indtil træet er kommet i god bæring.

Der skal være lys og luft i træets krone

Principperne for den fortsatte beskæring er ens for det unge og det ældre træ. Det gælder om at sikre, at der er masser af lys og luft i træets krone. I en tæt krone kniber det for æblerne at få lys nok, og samtidig er der større risiko for udvikling af svampesygdomme.

Del beskæringen op i fire faser

  1. Fjern først døde grene og grene med sygdomssymptomer.
  2. Fjern dernæst grene, der sidder meget tæt eller ligefrem krydser hinanden.
  3. Fjern også meget lodrette grene.
  4. Fjern så de grene, der sidder for lavt, for højt eller bare er i vejen.

Undervejs i beskæringsarbejdet er det en god idé at træde nogle skridt tilbage og betragte træet og sikre sig, at det fortsat har en harmonisk opbygning.

Valnøddetræ beskæres:

Lidt beskæring holder træet sundt. Perioden mellem midten af august og slutningen af september er velegnet til beskæring af dit valnøddetræ. Det holder træet stærkt og sundt. På det tidspunkt af året forbereder valnøddetræer sig på at gå i vinterhi.

Blommetræ beskæres:

Det er oplagt at beskære blommetræet efter frugten er plukket og grenene er tomme. Dette tidspunkt indfinder sig mellem august og september, og du kan altså planlægge efter det. Om foråret bløder træerne mere efter en beskæring, fordi det suger saft til vækstpunkterne.

Lavendler:

Er du også i tvivl om dine lavendler skal beskæres og hvordan det gøres? Det er en rigtig god ide at tilklippe dine lavendler ved forårstid - også selvom de ikke umiddelbart ser trængende ud.

De fleste lavendler kan sagtens klare sig og blomstre igen, uden at blive beskåret. Men vil man gerne styre væksten af sin lavendel lidt, er det en god ide, da de bliver langt tættere og strutter sundere og flottere under blomstring.

Hvordan skal en lavendel beskæres

Det anbefales at de nedklippes hvert år ved forårstid. Klip dine lavendler ned så de er 10-15 cm. høje.

Sørger man for at nedklippe dem hvert år, vil lavendel planterne forblive helt tætte fra bunden og op og blomstringen vil også være i top.

Lav nye lavendel planter af de afklippede grene

Selvom det umiddelbart kan syntes synd at klippe dem ned, er det godt for den blivende plante og de afklippede dele, kan tilmed bruges som små nye stiklinger.

De afklippede dele fra lavendlerne kan stikkes direkte i jorden, når blot de nederste blade lige fjernes. De nye stiklinger er nemme at få til at gro og på den måde kan du selv forme dit eget smukke, sunde og fyldige lavendel bed i haven.

Beskæring af roser:

Rosers beskæringsbehov

I naturen bliver planter aldrig beskåret. Beskæring er noget, vi mennesker har fundet på og formålet med beskæringen er at kontrollere væksten og sikre en rig blomstring. Sådan er det også med roser.

De fleste roser kan leve i mange år uden beskæring, men du får den flotteste oplevelse af rosen, hvis du sørger for at beskære. Alle roser skal imidlertid ikke beskæres på samme måde og derfor er det vigtigt, at kende sine rosers beskæringsbehov.

Tidspunkt for beskæring

For alle roser gælder det, at det bedste tidspunkt for beskæring er i den sene vinter, lige inden det bliver forår. Hvis du beskærer for tidligt, risikerer du, at rosen får frostskader, mens en sen beskæring vil resultere i, at du fjerner nye skud - og det er jo synd.

I gamle dage sagde man, at roser skulle beskæres på Dronningens fødselsdag, den 16. april, men i dag er der enighed om, at det er for sent. Det bedste tidspunkt at beskære roser på er typisk i marts, men vil du være helt sikker på at ramme det perfekte tidspunkt, bør du følge med i vejrudsigten.

For alle roser gælder det, at du kan fjerne visne og svage grene hele året rundt. For haveroserne gælder det desuden, at du efter afblomstring bør fjerne de visne blomsterhoveder. Da kan du nemlig være heldig at fremprovokere endnu en blomstring. Når du ikke skal fjerne visne blomsterhoveder på de vilde roser, skyldes det, at de så ikke vil danne hyben.

Vi udfører alle opgaver til en konkurrencedygtig pris. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

tilbud

Modtag et uforpl​igtende tilbud

Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage med et uforpligtende tilbud. Felter markeret med * skal udfyldes.

Alt leveret professionelt og til tiden

Gratis og uforpligtende

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Om firmaet

Vi tilbyder vedligehold af haver og andre udendørsarealer på helårsbasis.

Ønsker du, at haven skal fremstå perfekt til din næste fest, så ring til Dansk Service og vi kommer forbi og giver dig et tilbud – ganske gratis.

Dansk Service v/Jan Rasmussen 

Vejlevej 308, 6000 Kolding